Holdtræninger
På Gildhøj Fysioterapi har vi, som noget helt specielt, 36 blandede hold for forskellige tidspunkter i løbet af en uge.
Et blandet hold vil sige, at alle kan træne på holdet efter et individuelt tilpasset program.
Rent praktisk foregår det sådan, at inden en du starter på hold, skal du have en førstegangskonsultation hos en af Vores fysioterapeuter, hvor du bliver grundigt undersøgt, og fysioterapeuten finder ud af, præcist hvilke parametre, der skal lægge fokus på i din træning.
Derefter booker fysioterapeuten en normalbehandling til dig, hvor fysioterapeuten laver et individuelt program til dig, og I afprøver øvelserne i fællesskab i træningssalen.
Fysioterapeuten beholder en kopi af programmet, og I finder sammen ud af, hvilket eller hvilke hold, der passer bedst for dig rent tidsmæssigt.
Når fysioterapeuten har det pågældende hold, lægges alle programmer for de deltagne patienter frem, så patienterne har overblik over, hvilke øvelser de skal lave og evt. hvor meget belastning de har på øvelser.
Belastningen øges og der laves nye øvelser til patienterne undervejs i holdtræningen når det er relevant.
Der vil maksimum være 5 deltagere på hvert hold, så fysioterapeuten har god tid til at hjælpe og give gode råd til alle deltagere på holdet, da hver enkelt deltager jo træner efter sit eget individuelle program.
Træningen fokuserer på at styrke stabiliteten i maven og lænden samtidig med, at der vil være fokus på de naturlige bevægemønstre.
Træningen vil især koncentrere sig om de små dybtliggende mave– og rygmuskler, som er med til at give stabilitet ved almindelig gøremål i løbet af dagen, samt de store globale muskelgrupper, som indirekte giver stabilitet i ryggen.
Ligeledes vil der også indgå udspændning af muskulaturen i og omkring nedre ryg og bækken, da en tidligere rygskade oftest vil give dysfunktion i form af nedsat bevægelighed.
Holdet for dig, der ønsker en øget bevidsthed og optimering af din holdning og den måde, du bevæger dig på til daglig. Fokus vil være på kvalitet frem for kvantitet. Der vil desuden også indgå orientering om ryggens anatomi, hensynstagende foranstaltninger og ergonomisk vejledning.
Dette træningshold er målrettet til styrkelse, smidiggørelse og balancering af hele rygsøjlen, igennem dynamiske yoga inspirerede øvelser.
Træningen inddrager alle behandlingsmetoder og der tages individuelle hensyn, i forhold til hvad hver enkelt patient er henvist med fra egen læge.
Der bliver bl.a. arbejdet ud fra bevægelsesvidenskaben i Suikido Yoga Systemet.
Suikido Yoga er et universelt anatomisk-fysiologisk bevægelsessystem, der smidiggør, styrker og aktiverer kroppen som et sammenhængende organisk hele.
Alle led aktiveres og stimuleres på en intelligent og hensigtsmæssig måde i alle deres mulige bevægebaner – bøjende, strækkende, spiralerende, komprimerende og forlængende bevægelser. Herved bliver svage steder, instabile steder, skader, stivhed, smerter og tilbagevendende problemområder aktiveret, smidiggjort, styrket og harmoniseret.
Centrale elementer i forhold til Yogainspirationen er:
Særligt fokus på kroppens midte: bækken, hofter, mave, lænd
Særligt fokus på rygsøjlen som helhed – fra haleben til nakke og hoved
Bevægelse og aktivering af kroppens indre muskulatur
Harmonisk og hensigtsmæssig bevægelse igennem leddene
Udvikling af både elasticitet og styrke i kroppens væv
Naturligt åndedræt, ukultiveret fordybelse af åndedrættet
Aktiv afspænding – at kunne være afspændt under aktivitet
Udvikling af kropsbevidsthed igennem koncentration og opmærksomhed
På holdet vil vi arbejde med kortere sammenhængende bevægelsessekvenser, der progressivt udfolder sig fra liggende til siddende, til stående, til bevægende. Bevægelserne udføres i et roligt dynamisk flow, hvori den ene øvelse naturligt leder til den næste.
For at kunne deltage på holdet skal du:
Kunne klare at have hovedet under hjertehøjde – derfor fx ikke have ureguleret højt blodtryk.
Ikke have massive ryg-/skulderproblemer (eller andre skader som hindrer en vis bevægelighed og en vis belastning igennem ledene).
Du vil altid blive guidet til at lave en øvelse, på en alternativ måde, hvis der er problemer.
ER DU I TVIVL, SÅ SPØRG OS.
Træningen er for alle. Det er IKKE en forudsætning at være smidig eller have dyrket yoga tidligere, for at kunne deltage på holdet.
Underviser – Anette Munch
Anette har gennemgået og færdiggjort et 10-årigt mesterlære uddannelsesforløb i Suikido Yoga. Hun er uddannet og udlært af Suikido Yoga’s grundlægger Chris Valles og er autoriseret Suikido Yoga underviser.
Foruden sin yoga uddannelse har Anette en mangeårig bevægelsesbaggrund som elitegymnast, og har blandt andet været lærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, hvor hun igennem flere år ledte skolens rytmiske elitehold.
Anette er en højt kvalificeret underviser og avanceret bevægelsesudøver med mere end 20 års professionel erfaring.
Genoptræning af skader i knæet enten som følge af problemstillinger opstået ved sport, arbejde eller operationer. Træningen fokuserer styrke og stabilitet omkring knæled og i træningen indgår både styrketræning, bevægelsestræning samt koordinationstræning.
Træningen henvender sig bl.a. til personer med korsbåndsskader, ledbåndsskader, meniskskader og bruskskader.
For at deltage på holdet, skal du først undersøges af en fysioterapeut på klinikken.
Træning er den behandling, som har den bedste effekt for de fleste mennesker med let til stort besvær pga. artrose. Træning har vist sig at mindske smerte og at lette aktiviteter i hverdagen hos personer med artrose. En fysisk aktiv livsstil har desuden mange positive sideeffekter, såsom stærkere hjerte og bedre kondition. Vægtreduktion foregår også bedst sammen med træning.
GLA:D bygger på den bedst tilgængelige forskning og praksis og de nyeste kliniske retningslinjer, og er baseret på et svensk projekt, der igennem de sidste 12 år har tilbudt træning og undervisning, og derved nedsat antallet af nye knæ og hofteoperationer (knæ/hofte alloplastik) med 75 %. GLA:D består af uddannelse og træning til alle, der har ondt i knæ og hofte, hvor der indgår et standardiserede spørgeskema, tests og der er tilknyttet en database, der giver mulighed for at følge patienter med hofte- og knæartrose fra de første symptomer samt evaluere effekten af behandlingen.
GLA:D forløbet hos FysioDanmark Gildhøj Fysioterapi består af:
- en undersøgelses- og registrerings konsultation (1 førstegangskonsultation)
- en konsultation hvor træningsprogrammet gennemgås og bliver tilrettet (1 normalbehandling)
- en undervisningsdel inkl. Intromøde (2 normalbehandlinger)
- et 8 ugers specifikt træningsforløb af 16 træninger
- efter 3 mdr. træninger er der en re-test
- efter 12 måneder skal der udfyldes et spørgeskema elektronisk, som sendes på mail
Ved starten af et forløb udfyldes der et spørgeskema, en gangtest samt en rejse-sætte-sig test udføres og disse udføres også ved opfølgningen efter 3 mdr. GLA:D henvender sig til alle med slidgigt (artrose) i knæ eller hofte uanset smerte og funktionsniveau.
Brystholdet er målrettet til dig, der har været igennem en brystkræftoperation og evt. strålebehandling. Holdet består af max 6 deltagere.
Hvert år rammes 4.897 danske kvinder af brystkræft. Når man opereres for brystkræft påvirkes kar, muskler, bindevæv, hinder og nerver. Det gælder uanset, om det er en brystbevarende operation eller hele brystet fjernes. Fire ud af fem får gener eller senfølger. Senfølgerne optræder oftest som smerter, stramt af væv, (især i brystregionen, men oftest også i bl.a. nakke, skulder og ryg), nedsat bevægelighed samt nedsat muskelstyrke i nakke- og skulderområdet. Mange oplever også, at nakke, skulder og arm føles tunge og hurtigt udmattes og nogle får lymfødem (hævelse i fx armen pga. væskeophobning).
Formålet med brystholdet er derfor at forebygge og behandle ovenstående problemer. Der lægges vægt på at:
– øge bevægeligheden omkring arvæv og skulderbælte
– øge muskelstyrken i skulder, nakke og ryg
– skabe balance i kroppen
– forbedre kropsholdningen
– vejlede i selvbehandling af arvæv/stråleskadet væv ud fra Kirsten Tørsleffs principper
Før du starter på holdet, skal du til en individuel konsultation, hvor du bliver undersøgt og testet. Ud fra undersøgelsesfund og dine behov sammensætter vi sammen det helt rigtige øvelsesprogram til dig.
Holdtræningen finder sted XX og varetages af fysioterapeut og lymfødemterapeut Katrine Lundgren Jørgensen, der har kurser og erfaring inden for genoptræning efter en brystkræftoperation.
Tilmelding kan ske direkte på klinikken, via mail info@gild-fys.dk eller tlf.: 43 43 73 00
Der er mulighed for løbende optagelse på holdet med og uden henvisning.
Gravid træning
Din krop går meget igennem under en graviditet, specielt din ryg, mave og bækkenbund kommer på hårdt arbejde, når der skal slæbes rundt på ekstra vægt i maven.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at raske gravide kvinder dyrker mindst 30 minutters motion om dagen, også selvom de ikke dyrkede motion, inden de blev gravide.
Vi tilbyder træning for gravide med graviditetsrelaterede problematikker eller gravide, som blot ønsker at træne vejledt af en fysioterapeut. Træningen er tilrettelagt, så der tages hensyn til de særlige behov, som gravide og nybagte mødre har.
Træningen indeholder:
-Stabilitetstræning af core, ryg, nakke og skulder
-Konditionstræning
-Styrketræning for mave, ryg, arme, baller og lår
-Specifik bækkenbundstræning
-Vejrtrækningsøvelser
-Udspændingsøvelser
-Afspændingsøvelser
Hvorfor træne når man er gravid, og hvad gør træningen?:
-Øger dit fysiske og psykiske velvære
-Nedsætter ryg og bækkensmerter
-Nedsætter risiko for overvægt
-Nedsætter kramper og ødemer
-Forbedring af konditionen
-Øger chance for en fødsel uden komplikationer
-Forebygger for tidlig fødsel, svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge
Træningen varer 55 min. Der kan ca. være 8 på et hold.
I løbet af graviditeten sker der mange forandringer med din krop, og derfor er det vigtigt, at kroppen efter en fødsel bliver styrket igen. Vi tilbyder derfor holdtræning, som skånsomt og effektivt får dig tilbage i form. Øvelserne er tilrettelagt, så du får styrket hele kroppen, men der er især lagt fokus på bækkenbunden samt mave og ryg.
Babyer er selvfølgelig velkomne på holdet, og vi inddrager dem i nogle af øvelserne, men det primære fokus er på mor.
For at kroppen kan nå at restituere efter fødslen, er der tidligst opstart af træning ca. 8 uger efter fødsel, eller når egen læge har godkendt opstart af træning.
Træningen indeholder:
-Specifik bækkenbundstræning
-Øvelser som inddrager baby
-Stabilitetstræning af core, ryg, nakke og skulder
-Styrketræning for mave, ryg, arme, baller og lår
-Konditionstræning
-Vejrtrækningsøvelser
-Udspændingsøvelser
-Afspændingsøvelser
Hvorfor træne efter fødslen, og hvad gør træningen?:
-Øger dit fysiske og psykiske velvære
-Nedsætter ryg og bækkensmerter
-Øger styrke så du kan tumle med dit barn
-Forbedrer holdning og kropsbevidsthed
-Giver det gode sexliv tilbage
-Fjerner de overflødige kilo
-Forbedrer konditionen
Træningen varer 55 min. Der kan ca. være 8 på et hold.
Hvis I er en mødregruppe, kan I ringe for at oprette et lukket hold i det tidsrum, som passer bedst.
Som noget nyt tilbyder FysioDanmark Gildhøj Fysioterapi baby stimulering og massage.
Holdet er til dem, som har behov for ideer til sensorisk og motorisk stimulering af deres barn. Men holdet er også til dem, som blot ønsker en hyggelig undervisningstime med sang, leg, massage og samvær med deres barn.
Undervisningen er for børn i alderen fra ca. 3 mdr. til 12 mdr. Et kriterie før opstart er, at barnet skal kunne holde hovedet selv. Undervisningen foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres barn, og hvor fysioterapeuten giver idéer til håndtering og stimulering af barnet gennem leg, sang og bevægelse.
Ved at træne og stimulere øger barnet sin bevægeglæde, kropslige erfaring og samtidig bliver forældrene mere opmærksomme på barnets udvikling.
Undervisningen foregår på klinikken i Brøndby, og tiderne kan ses på hjemmesiden www.gild-fys.dk under holdoversigt.
Undervisningen består af:
- Stimulering og træning af børn med normal udvikling i deres forskellige udviklingszoner.
- Forskellige lege og sanglege som styrker barnets sansemotorik, og som nemt kan gøres i hjemmet for at fremme barnets udvikling
- Stimulering af balancesansen/vestibulærsans: stimuleres ved at bevæge i det vandrette, lodrette og skrå plan, hvilket vil sige at der vugges, snurres og gynges
- Stimulering af muskel-ledsansen/kinesthesissans: stimuleres ved at bruge musklerne og bevæge kroppen. Så her tumles, balanceres og leges
- Stimulering af følesansen/ taktiksans: stimuleres ved berøringen, så vi kilder, tumler og nusser
Til slut afrundes timen med babymassage. Her lærer man at massere sit barn. Dette giver ikke kun en god relation mellem forældre og barn. Det skaber også en bedre kropsfornemmelse og udløser en masse endorfiner, som beroliger og giver en følelse af glæde.